مزایا و معایب طلاق توافق

  • بازدید:    15بازدید
  • دیدگاه:    0 دیدگاه
  • تاریخ انتشار:    26 آذر 1403
  • دسته بندی:    خانواده
فارغ از اینکه زن یا شوهر در چه موقعیتی قرار گرفته باشند پایان دادن به ازدواج فرایندی دشوار بوده و حتی اگر هر دو طرف در مورد آن توافق داشته باشند باز هم این تصمیم برای هیچ یک از همسران آسان نخواهد بود . طلاق یکی از دشوارترین اتفاقات زندگی است که برخی افراد ممکن است با آن در زندگی روبرو شوند و این تصمیم زمانی دشوارتر می شود که هر دو طرف رابطه از یکدیگر عصبانی بوده یا فرزند داشته باشند .

با وجود این مشکلات ، طلاق توافقی این امکان را به زوجین داده است که مراحل جدایی را آسان تر طی کرده و بتوانند به صورت مسالمت آمیز از یکدیگر طلاق بگیرند و در این میان آسیب کمتری نیز به هر دو طرف وارد شود . در ادامه مقاله با طلاق توافقی و مزایا و معایب آن بیشتر آشنا می شوید .



طلاق توافقی چیست
قبل از آنکه به پاسخ به سوال طلاق توافقی چیست بپردازیم لازم است بدانید که انجام طلاق به سه دسته امکان پذیر است که عبارت اند از : طلاق به درخواست مرد ، طلاق به درخواست زن و طلاق توافقی که طلاق توافقی منوط به توافق زن و شوهر در تمام مسائل مربوط به زندگی مشترک و دیون و تکالیف آن است از جمله : حضانت فرزند ، نفقه زن ، جهیزیه ، اجرت المثل و مهریه زن و سایر توافقات .

زمانی که زن و شوهر در مورد مسائل مالی و غیر مالی با یکدیگر به توافق رسیدند لازم است در سامانه تصمیم ثبت نام کرده و پس از شرکت در جلسات مشاوره ، تصمیم نهایی خود را در مورد طلاق یا ماندن با یکدیگر بگیرند . جلسات مشاوره ، این فرصت را به زوجین می دهد که تا حد امکان بتوانند اختلاف میان خود را حل کرده و سازش میان آن ها صورت بگیرد اما در صورتی که این اتفاق نیفتد لازم است زوجین برگه عدم سازش را به دادگاه برده تا فرایند طلاق برای آن ها طی شود .

در طلاق توافقی ، وضعیت بارداری زن نیز لازم است مشخص شود که به این منظور زن باید آزمایش بارداری داده و نتیجه آن را به دادگاه ارائه کند که حتی در صورت حامله بودن ، باز هم زن و شوهر می توانند با توافق یکدیگر از هم جدا شوند . طلاق توافقی به زوجین کمک می کند که مراحل طلاق را زودتر پشت سر گذاشته و با چالش های دادگاه و رسیدگی به پرونده نیز کمتر روبرو شوند .

مزایای طلاق توافقی
طلاق توافقی نشان دهنده تصمیم جدی هر دو طرف برای طلاق و سازش میان آن ها در مورد حقوق و تکالیف پس از این تصمیم است که می تواند برای زوجین ، مزایایی داشته باشد . در واقع ، این مزایای طلاق توافقی نیز باعث شده است که این نوع طلاق در همسرانی که دچار اختلاف شده اند رواج بیشتری پیدا کند که در ادامه با این منافع آشنا می شوید .



کاهش چالش های حقوقی

طلاق توافقی می تواند زوجین را تا حدود زیادی از چالش های روبرو شدن با موانع حقوقی رها کند که نتیجه آن می تواند جلوگیری از اختلافات بیشتر میان زوجین باشد . زمانی که افراد دائماً در راهروهای دادگاه ها به دنبال گرفتن حقوق خود تحت استرس باشند پس از مدتی دچار فرسودگی شده و با همسر و خانواده ها نیز بیشتر دچار مشکلات می شوند .



درگیر شدن کمتر خانواده ها

زمانی که اختلافات میان زوجین بین خودشان حل شده و آن ها بتوانند با یکدیگر به یک توافق برسند دخالت خانواده ها کمتر شده و نه تنها تنش ها بیشتر نمی شود بلکه در این صورت زن و شوهر نیز با توجه به شرایط خودشان بهتر می توانند تصمیم بگیرند . اگرچه ، حضور خانواده ها برای سازش دادن زوجین بسیار کمک کننده است اما زمانی که امکان سازش وجود نداشته و تصمیم به طلاق نهایی شده ، ممکن است دخالت خانواده ها تنها باعث افزایش تنش میان زن و شوهر شود .



برخورداری از توان چانه زنی

یکی دیگر از مزایای طلاق توافقی این است که وقتی زوجین بتوانند در مورد حقوق و تکالیف با یکدیگر به توافق برسند در واقع آن ها در این صورت از قدرت چانه زنی برخوردار بوده و می توانند تا جایی که امکان دارد به بهترین توافق میان خود برسند . برای مثال ، اگر اولویت زن حضانت فرزندان باشد می تواند با بخشیدن مهریه یا بخشی از آن به آنچه برایش اولویت دارد رسیده و مرد هم اگر امکان پرداخت مهریه را نداشته باشد می تواند از این دغدغه مالی رها شود .

کاهش جنگ قدرت میان زوجین

زمانی که افراد تصمیم به طلاق توافقی می گیرند و می خواهند در مورد مسائل مربوط به زندگی مشترک و دیون و تکالیف با یکدیگر به توافق برسند معمولاً آنچه اتفاق می افتد برابری قدرت است به این صورت که زوجین می توانند حل مسئله کرده ، آنچه می خواهند را در اولویت گذاشته و در مورد آن به توافق برسند که در این صورت تنش ها کمتر شده و نگرانی در مورد عدم انجام تعهدات کمتر خواهد شد .



احتمال رجوع زوجین پس از طلاق

با توجه به اینکه این شکل از طلاق معمولاً همراه با احترام و بدون تنش های شدید صورت می گیرد می تواند این امکان را به زوجین بدهد که پس از گذشت مدتی از طلاق و رفع برخی از مسائل دوباره با یکدیگر ازدواج کنند . گاهی اوقات ، می توان مشاهده کرد که زن و شوهر یکدیگر را دوست داشته و به دلیل همین علاقه حاضرند با یکدیگر در مورد حقوق و تکالیف به توافق برسند . این دوست داشتن ممکن است پس از طلاق ادامه پیدا کند و حتی دلیلی برای بازگشت زوجین به یکدیگر شود .



مراقبت از کودکان

یکی دیگر از مزایای طلاق توافقی این است که در نتیجه توافق و سازش میان زوجین در مورد حقوق و تکالیف ، کودکان کمتر در معرض تنش میان والدین قرار گرفته و از سلامت آن ها نیز مراقبت می شود . در این صورت ، کودکان هم می توانند با الگوی مناسبی در حل تعارض روبرو شده و از والدین خود نحوه حل اختلافات را یاد بگیرند .

معایب طلاق توافقی
اگرچه طلاق توافقی می تواند مزایای زیادی برای زوجین داشته باشد اما این مسئله مانند هر مسئله اجتماعی دیگر می تواند معایب خودش را نیز داشته باشد که در ادامه به معایب طلاق توافقی پرداخته شده است .



سریع بودن روند طلاق توافقی نسبت به انواع دیگر

یکی از دلایل طولانی شدن روند طلاق در برخی از کشورها این است که این مسئله به زوجین کمک می کند در زمان انجام مراحل در صورتی که امکان حل تعارض وجود دارد با یکدیگر سازش کنند . در حالی که طلاق توافقی به دلیل روند سریعی که دارد ممکن است این فرصت را برای زوجین فراهم نکند تا بتوانند در مورد تصمیم خود بیشتر فکر کنند .

البته با راه اندازی سامانه تصمیم و در نظر گرفتن مشاوره برای زوجینی که دچار اختلاف هستند ، روند جدایی کندتر شده اما همچنان تمایل زوجین به انجام طلاق توافقی به دلیل آسان تر بودن آن زیاد است .



افزایش آمار طلاق

با توجه به اینکه طلاق توافقی نسبت به انواع دیگر طلاق سریع تر و آسان تر پیش میرود انتخاب بسیاری از زوجین در هنگام اختلاف به طلاق توافقی تبدیل شده است . این در حالی که است که بسیاری از این اختلافات می توانند با چند جلسه مراجعه به روانشناس و آموزش مهارت های زندگی به این افراد حل شوند .



تصمیم گیری از روی احساس

یکی دیگر از معایب طلاق توافقی این است که گاهی اوقات تصمیم افراد برای این کار ، عجولانه و ناشی از احساسات مدیریت نشده است . به این معنی که گاهی اوقات ، افراد آن قدر از یکدیگر عصبانی هستند که برای اینکه در دادگاه دائماً با یکدیگر روبرو نشوند و بتوانند هر چه زودتر خود را از این ازدواج خلاص کنند حاضر می شوند هر طور که امکان دارد به توافق رسیده و طلاق بگیرند .

در حالی که در هنگام عدم توانایی زوجین در مدیریت احساسات خود ، این امکان وجود دارد که افراد نتوانند منطقی و آینده نگرانه تصمیم بگیرند و بعد از طلاق نیز از توافقاتی که کرده اند پشیمان شوند ، چرا که آن ها به دلیل اینکه در شرایط روحی مناسبی نبوده اند خیلی سریع تصمیم گرفته اند .

نکته نهایی

اگر در مورد طلاق توافقی مردد هستید ، همانطور که مطرح شد این نوع طلاق هم دارای مزایای مختلف و هم دارای معایب است که تصمیم گیری در مورد انجام آن به عهده شما است . می توانید با خواندن مزایا و معایب طلاق توافقی تا حدودی بهترین تصمیم را در مورد چگونگی حل اختلافات میان خود بگیرید که آنچه در این میان مهم است توافق میان شما و همسرتان و چگونگی تعامل شما با یکدیگر است .

در بسیاری از موارد به توافق نرسیدن زوجین بر سر حقوق و تکالیف ، ناشی از سبک ارتباطی نامناسب میان آن ها است که باعث می شود افراد به جای حل مسئله و صحبت در مورد مشکل ، وضعیت را بدتر کرده و در نهایت با چالش های بیشتری نیز در جدا شدن از یکدیگر روبرو شوند . چه بسا ممکن است همین سبک تعامل میان آن ها یکی از دلایل بالا گرفتن اختلاف و طلاق میان زوجین شود .

اگر زوجین درگیر مسائلی مانند اعتیاد یا مشکلات روانشناختی نباشد در بسیاری از موارد می توانند با بهبود روش تعامل خود ، اختلافات با یکدیگر را کاهش دهند که برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید در ادامه و بر روی لینک زیر کلیک کنید .


پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *