مالیات در نظام حقوقی ایران
- بازدید: 95بازدید
- دیدگاه: 1 دیدگاه
- تاریخ انتشار: 24 اردیبهشت 1404
- دسته بندی: مالیات

مالیات سهم دولت از فعالیت های اقتصادی افراد جامعه است و امروزه در همهی کشورهای جهان مالیات یکی از منابع اصلی بودجه کشور بوده و سهم و نقش بسزایی در جامعه سازی ، گسترش زیرساخت های اساسی ، رفاه و امنیت و ... دارد.
در گذشته های دور و نزدیک هم مالیات با نام های گوناگونی از مردم ستانده می شد و همواره مالیات یکی از پایه های اساسی نظم مالی و مدیریت مالی و اقتصادی دولت ها و کشور ها بوده است .
در نظام و حقوق مالیات به شخصی (حقیقی یا حقوقی ) که فعالیت اقتصادی داشته و می بایست مالیات پرداخت نماید مؤدی مالیات گفته می شود.
در یک دسته بندی همه شمول (کلی ) مالیات به دو دسته ی : 1. مالیات مستقیم 2. مالیات غیر مستقیم بخش (تقسیم ) می شود.
1. مالیات مستقیم : در این دسته از مالیات ، پرداخت کننده یا مؤدی مالیات از نظر قانون گذار مشخص است و شخص خاصی مسؤل پرداخت این گونه مالیات می باشد و قانون مالیات مستقیم به این موضوع پرداخته است . برای نمونه مالیات عملکرد فعالیت اقتصادی و همچنین مالیات دارایی ، املاک و ارث مالیات مستقیم می باشند.
در مقاله مربوط به مالیات مستقیم توضیحات کامل ارایه خواهد شد .
2. مالیات غیر مستقیم : در این گونه از مالیات همانگونه که از نامش پیداست ، مالیات غیر مستقیم بوده و قانونگذار پرداخت کننده واقعی مالیات را هرگز شناسایی نمی کند ولی اشخاصی را به عنوان مالیات ستان مشخص کرده که می بایست مالبات را از مودی واقعی دریافت نموده و در بازه زمانی قانونی ای مالیات دریافتی را به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایند. برای نمونه مالیات واردات و مالیات ارزش افزوده از زمره مالیات های غیر مستقیم می باشند.
در مقاله مربوط به مالیات غیر مستقیم توضیحات کامل ارایه خواهد شد .
#مالیات
#مالیات_مستقیم
#مالیات_غیر_مستقیم
اشتراک گذاری مطلب:
تست برنامه نویس
پاسخ دهید