اظهارنامه مالیاتی
- بازدید: 31بازدید
- دیدگاه: 0 دیدگاه
- تاریخ انتشار: 17 آذر 1403
- دسته بندی: مالیات
سال مالیاتی در اظهارنامه چیست؟
در تکمیل اظهارنامه باید، دو موضوع مورد توجه است. یکی شناسه ملی شرکت هست که می توان از سایت سازمان ثبت اسناد و املاک قوه قضاییه تهیه گردد و دوم، سال مالیاتی مجموعه است.
سال مالیاتی، یک سال شمسی می باشد که از اول فروردین شروع و تا ۲۹ اسفند ادامه دارد. ممکن است اگر شخص حقوقی باشید سال مالی به موجب اساس نامه با سال مالیاتی مطابق نباشد، اما جای نگرانی نیست سال مالی شرکت است که مبنای محاسبه ممیزین اداره دارایی قرار می گیرد و مشکلی ندارد.
عده ای از مودیان انتهای سال مالی یا مالیاتی خودشان را به گونه ای تنظیم می کنند که با سایرین یکسان نباشند. به همین موجب موعد ارسال اظهارنامه مالیاتی آنها نیز فرق میکند و با سایر مودیان متفاوت است. اگر در اساس نامه شرکت، سال مالیاتی با سال مالیاتی رسمی مطابقت نداشته باشد، ملاک تعیین مبلغ مالیات، سال مالی آن شرکت در اساس نامه می باشد.
سازی است و به همین دلیل باعث سهولت و تسریع فرآیند رسیدگی به حساب ها و صورت های مالی مودیان مالیاتی می شود، از جمله فواید ارائه به موقع و صحیح اظهارنامه مالیاتی می باشد. ارسال اظهارنامه مالیاتی، مزیت های خوبی برای مودیان دارد که به شرح زیر است:
اگر به مدت ۳ سال متوالی، اظهارنامه مالیاتی یک شرکت از نظر ممیز و اداره مالیات مورد قبولی واقع شود و به برگه تشخیص مالیاتی اعتراض نداشته باشد و مالیات را در زمان مقرر پرداخت کند، مشمول 5% جایزه خوش حسابی نسبت به مالیات های پرداخت شده می شود و از مالیات مشمول سال های آتی کسر می گردد.
هر بخشودگی یا معافیت مالیاتی که در قانون تصویب می شود، برای مودیانی است که اظهارنامه صحیح را در موعد مقرر تسلیم کنند.
چه زمانی اظهارنامه های الکترونیکی مالیاتی بررسی می شود؟
اظهارنامه های مالیاتی تا ۱۲ ماه بعد از تسلیم به اداره مالیات، مشمول رسیدگی می شود و طبق ماده 156 قانون مالیات های مستقیم، ادارات دارایی مکلف می باشددر این مدت زمانی به بررسی اظهارنامه ارسال شده مودیان، اقدام و برگه تشخیص را صادر کنند. ۳ ماه فرصت قانونی نیز برای ابلاغ برگه تشخیص به مودیان، وجود دارد. مودیان نیز در موعد مقرر قانونی می توانند نسبت به برگه تشخیص مالیاتی اعتراض کنند تا در کمیسیون مربوطه، بررسی شود.
آیا بعد از ثبت اظهارنامه مالیاتی می توانیم آن را اصلاح کنیم؟
بله اظهارنامه مالیاتی را می توان اصلاح نمود. مودیان می توانند تا ۳۰ روز بعد از تسلیم اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به اصلاح مندرجات آن اقدام نمایند. طبق ماده 226 قانون مالیات های مستقیم می توان در این مدت نسبت به اصلاح آن اقدام کرد.
چه مواردی در اظهارنامه باید ثبت شود؟
ورود کد کاربری و رمز عبور محرمانه ارسال شده از اداره دارایی جهت عملیاتی شدن اظهارنامه مالیاتی
پاسخ به سوالات اظهارنامه جهت ورود اطلاعات هویتی صاحبان امضا طبق اساس نامه
ورود اطلاعات حسابداری در قسمت اظهارنامه مالیاتی
وارد کردن اطلاعات سود و زیان در اظهارنامه مالیاتی
وارد کردن اطلاعات ترازنامه شرکت
مغایرت گیری باترازنامه در صورت وجود
درج اقلام معاف از پرداخت مالیات
بررسی اظهارنامه و تطبیق میزان درآمد درج شده با مبلغ اظهارنامه ارزش افزوده و گزارشات فصلی
ارسال اظهارنامه و دریافت کد رهگیری
بعد از تایید نهایی اطلاعات وارد شده جهت صدور اظهارنامه مالیاتی در سال مالیاتی مربوطه، باید کد رهگیری از سیستم دریافت کنید که ملاک دریافت اظهارنامه می باشد.
اشتراک گذاری مطلب:
پاسخی بگذارید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *